Sorell amb albergínia

INGREDIENTS PER A SIS PERSONES

900 g de sorell net i a filets
500 ml  d'oli d'oliva verge extra
180 ml de vinagre de vi blanc
3 o 4 grans d'all sencers i amb pell
Unes branques de farigola
1 branca de romaní
2 fulles de llor
1 cullerada de pebre negre en gra
1 cullerada de postres de pebre vermell dolç
1 albergínia tallada al llarg
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ
A la peixateria demanem el sorell, sense cap ni espines i filetejat.
De cada sorell sortiran 4 filets. 
En una cassola posem l'oli, els grans d'all, els grans de pebre i les herbes.
Escalfem l'oli i, quan les herbes i l'all comencin a fregir-se, afegim el pebre vermell dolç.
Remenem ràpidament perquè no es cremi.
Afegim el vinagre de vi blanc, remenem uns segons perquè s'evapori.
Posem els filets de sorell i deixem 5 minuts a foc baix.
Apaguem el foc i ho deixem a la mateixa cassola o en una plata, cobert per l'escabetx. 
Tallem l'albergínia, la salem, l'enfarinem, la fregim fins que quedi rossa i posem sobre el sorell perquè agafi el gust de l'escabetx.
No el servim fred de nevera, és millor servir-lo un punt tebi.

PER SABER-NE MÉS
Aquesta recepta es pot fer amb verat, tonyina, bonítol, melva, bacoreta, etc. En funció de l'època de l'any podem canviar l'albergínia per carxofes. Aquesta recepta ens l'ha ensenyat a fer la Joana Moreno.

LA RECEPTA EN UN MINUT

Sorell amb albergíniaVIDEORECEPTA

 

RESULTAT A TAULA
Un escabetx de temporada. Es guarda uns quants dies a la nevera i ens soluciona qualsevol àpat.  Amb pa amb tomàquet és boníssim o com entrant per dinar o un sopar d'estiu. 

 Montse i Júlia