Pollastre amb trompetes de la mort

INGREDIENTS
1 pollastre de pagès
2 cebes grans
75 g de trompetes seques
1 vas de brandi
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt

Per fer la picada
30 g d'avellanes
4 trompetes seques


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la carnisseria que ens tallin el pollastre a octaus i que ens separin els pits de les ales.
Polim el pollastre i eliminem restes de plomes.
Posem els bolets en remull,  els que utilitzarem per fer la picada els reservem secs.
Piquem la ceba i la reservem.
Salpebrem el pollastre, i l'enrossim en una cassola amb oli, el retirem i reservem.
En el mateix oli sofregim la ceba, quan comenci a agafar color, hi afegim el pollastre, les trompetes, ho barregem, afegim el brandi, flamegem i el deixem evaporar.
Seguidament, incorporem aigua mineral, que no cobreixi el pollastre.
Deixem uns 45 minuts aproximadament, comprovem el punt de cocció. Segons el pes del pollastre, ho deixem més estona.
Uns 10 minuts abans d'acabar fem una picada amb les avellanes, els bolets secs reservats i l'afegim a la cassola.
Passat aquest temps, parem el foc i deixem reposar uns minuts.
Si el deixem d'un dia per l'altre encara serà més bo.

PER SABER-NE MÉS
Si és temporada de bolets, el cuinarem amb trompetes fresques, uns 200 g-250 g. Recepta adaptada del xef Gerard Solis.

 

RESULTAT A TAULA
Un plat de festa; una altra manera de cuinar el pollastre. Que vagi de gust!


Montse i Júlia