Peus de porc amb mongetes i carxofes 

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 peus de porc bullits
1 ceba grossa
3 o 4 tomàquets o 4 cullerades de tomàquet en conserva
50 g de farina
3 grans d'all 
3 carxofes 
300 g de mongetes cuites
1/2 vas de vi ranci
Oli d'oliva verge extra
Sal


 Per fer la picada
 12 ametlles
 7 alls
 Julivert picat, unes branques
 ¼ de llesca de pa torrat
 1 raig brandi
 1 raig de llet
 1 pols de pebre negre
 2 bitxos 

 

 PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preparem les carxofes
Retirem les fulles exteriors, tallem la part superior i les tallem a quarts. Les posem en un bol amb aigua amb unes branques de julivert o unes gotes de llimona per evitar que s'oxidin. En una paella, posem en fred oli, 2 grans d'all laminats i les carxofes. Escalfem i hi afegim un raig d'aigua, tapem i deixem coure uns 10 minuts. 

Preparem els peus
Salpebrem els peus, els enfarinem, els fregim en una paella i reservem. Compte, esquitxen, els hem de tapar.
Piquem la ceba, un gra d'all i reservem.
Escaldem els tomàquets, refredem, pelem, triturem i reservem.
Posem oli en una cassola i sofregim la ceba. Quan la ceba sigui rossa, afegim el tomàquet ratllat i el deixem ben cuit. Afegim vi ranci al sofregit.

Preparem la picada

Posem al vas de la batedora els ingredients de la picada. Ho batem bé i reservem.

Acabem el plat

Quan el sofregit estigui al punt, incorporem els peus a la cassola,  la picada, salpebrem  i deixem fer xup-xup fins que estiguin ben tous.
Si falta suc, afegim una mica d'aigua o suc de cocció de les mongetes. Mullem els peus amb la salsa durant la cocció. Quan faltin uns 15 minuts per acabar afegim les carxofes i, 1 minut abans, les mongetes.
Retirem del foc i deixem reposar.  Servim calent. 

PER SABER-NE MÉS
Aquest plat  el podem cuinar amb diferents tipus de mongetes. Hem fet servir mongetes de Santa Pau. Amb mongetes del ganxet també queda molt bo. Si el deixem reposar, encara és més bo.
Si comprem els peus bulllits, el temps de cocció d'aquest plat pot variar entre 30 minuts i 1 h 30 min. Tot depent del punt de cocció que tinguin els que comprem. 
Hem d'anar controlant. Estaràn cuits quan siguin ben tous.

RESULTAT A TAULA

Una altra manera de cuinar els peus de porc. Us agradarà, segur.

 

Montse i Júlia