INGREDIENTS

Llagostins
Sal
Pebre negre mòlt
Suc de llimona
Whisky
Oli d'oliva verge extra
Mantega

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Aquesta recepta la podem fer amb llagostins congelats.
Els deixem descongelar a la nevera fins que els puguem tallar amb facilitat.
Amb un ganivet punxegut tallem la part interna del cap, entre les dues files de potes, sense arribar a tallar-lo del tot.
Continuem tallant pel mig la part interna del llagostí fins a arribar a la cua, aquí parem.
Amb unes tisores resseguim el tall que hem fet amb el ganivet i acabem de partir-lo en dos sense arribar a  la cua.
Ens ha de quedar com a la foto, dues parts unides per la cua.

Posem els llagostins en una plata de forn i els amanim amb oli, sal, pebre, suc de llimona i el whisky.
Entrem la plata al forn calent a 200 ºC, escalfor a dalt i baix.
Deixem 7 o 8 minuts segons la mida dels llagostins.
Posem la mantega dins d'un bol de vidre i la desfem al microones.
Traiem la safata del forn, amanim els llagostins amb la mantega fosa i servim de seguida.

PER SABER-NE MÉS

És important coure els llagostins el temps just. Si ens passem queden secs. Per saber quan estan al punt, observem: canvien de color i la cua s'aixeca. Els podem tenir tallats i amanits a la nevera a punt d'enfornar. S'han de menjar acabats de sortir del forn, freds perden el gust i la textura.

Recepta d'uns bons amics de Zarautz, en Jesús i en Manolo, excel·lents cuiners.

 

VIDEORECEPTA

La recepta en 1 minut

 

RESULTAT A TAULA

Espectacularment bons. Són molt fàcils de fer si els talleu a mig descongelar. 

Montse i Júlia