INGREDIENTS PER A 6-8 PERSONES
1 ceba
2 grans d'all
500 g de bolets variats en conserva
4 ous
200 g de pernil dolç en un tall gruixut
150 ml de nata líquida
120 g de mató
Mantega
Sal
Pebre negre
Oli d'oliva verge extra
Romaní
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Pelem i piquem la ceba, els alls i ho reservem.
En una paella posem l'oli, la mantega i sofregim la ceba i els alls uns 10 minuts a foc suau.
Escorrem els bolets, els trossegem i els afegim al sofregit.
Hi posem una branca de romaní, salpebrem i continuem la cocció uns minuts més.
Tallem el pernil dolç a daus petits.
En un bol primer batem els ous amb sal i pebre, afegim la nata, el mató i barregem bé.
Retirem la branca de romaní de la paella i, quan el sofregit estigui fred, l'incorporem al bol.
També incorporem al bol el pernil dolç.
Barregem bé tots els ingredients.
Preparem un motlle untat amb mantega.
Escalfem el forn a 170 ºC, hi posem una safata amb aigua on posarem el motlle per fer el bany Maria.
Aboquem el contingut del bol al motlle i ho posem al bany Maria 45-50 minuts.
Comprovem la cocció amb un escuradents.
Deixem refredar una mica desemmotllem.
El servim a temperatura ambient amb la part torrada a sobre.
L'hem guarnit amb cibulet.
PER SABER-NE MÉS
Per desemmotllar fàcilment el pastís, posem una tira de paper de forn untada amb mantega, que cobreixi els laterals estrets i la base del motlle.
Si fem la recepta amb bolets frescos, els deixarem coure una estona més fins que redueixi l'aigua que treuen.
Recepta de la revista CUINA
RESULTAT A TAULA
Un pastís de temporada fàcil i boníssim.
Montse i Júlia