INGREDIENTS
1 kg de groselles
350 g de sucre
1/2 poma ratllada
MATERIAL NECESSARI
Una cassola d'acer inoxidable
Cullera o varetes d'acer inoxidable per remenar. Eviteu la fusta
1 olla
Pots de vidre amb tapa, molt nets
PREPARACIÓ I COCCIÓ TRADICIONAL
Rentem bé els pots de vidre i les tapes i els escaldem amb aigua bullent.
També els podem rentar i posar sobre la reixa del forn 10 minuts a 100 ºC.
Rentem les groselles.
En una cassola posem la fruita i el sucre i ho deixem unes 4 o 5 hores a la nevera.
Afegim la poma ratllada, remenem i ho comencem a coure a foc suau.
remenem amb suavitat.
La melmelada anirà canviant de color i de consistència.
El temps de cocció és aproximat: per 1,350 kg de melmelada de 25 a 30 minuts, depèn de la maduresa de la fruita, del foc, de la cassola.
Hi ha molts factors.
Si volem eliminar les llavors de la melmelada, la passem pel colador xinès abans d'acabar la cocció i l'acabem de coure uns minuts més.
La posem dins dels pots, els omplim fins al coll, tapem i els posem dins d'una olla amb aigua que cobreixi.
Fem el bany Maria tradicional.
Bullim 30 minuts i deixem refredar a la mateixa olla.
Un cop freds, els guardem en lloc fosc, fresc i sec.
Es conserva un any.
PREPARACIÓ I COCCIÓ AMB THERMOMIX
Rentem les groselles, les posem al vas, triturem 1 minut, velocitat progressiva 5-10.
La passem pel colador xinès i la tornem a posar dins del vas amb el sucre.
Programem 20 minuts, varoma, velocitat 2, sense cubilet i amb la cistella sobre la tapa.
Posem la melmelada calenta dins dels pots, els omplim fins a dalt, tapem i els donem la volta.
Els deixem refredar en aquesta posició, es farà el buit.
Un cop freds, els guardem en un lloc fosc, fresc i sec.
Ens conserven mesos.
Per a una conservació més llarga, bullim els pots al bany Maria.
PER SABER-NE MÉS
Les groselles són molt delicades. Si no volem que es facin malbé, les deixem amb el sucre a la nevera. Poden estar fins a 2 dies fins al moment de fer la melmelada.
VIDEORECEPTALa recepta en 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Ideal per a cobertures, farcir pastissos, per menjar amb iogurt i cereals, amb gelats diversos, amb mató, formatges frescos, a cullerades. Res a veure amb qualsevol melmelada que pugueu comprar. Que vagi de gust!
Montse i Júlia