INGREDIENTS
Alls grossos
Oli d'oliva verge extra
Estris
1 termòmetre
PREPARACIÓ I COCCIÓ
AMB SISTEMA TRADICIONAL
Posem oli en un cassó, afegim els alls pelats i ho escalfem fins a arribar als 80 °C. Controlem la temperatura amb el termòmetre. Confitem 40 minuts.
Si no tenim termòmetre, posem el foc molt baix. Quan l'oli desprèn bombolles molt petites, tindrà una temperatura aproximada de 80 °C.
Acabada la cocció, posem els alls en un pot de vidre coberts amb el mateix oli.
Tapem i conservem a la nevera.
AMB THERMOMIX
Posem al vas la quantitat d'oli perquè cobreixi els alls. Programem 5 minuts, 90 °C, velocitat 2.
Afegim els alls i programem 20 minuts, 90 °C, velocitat 1. Acabada la cocció, posem els alls en un pot de vidre coberts amb el mateix oli.
Tapem i conservem a la nevera.
PER SABER-NE MÉS
Els alls confitats es conserven setmanes a la nevera. Els podem utilitzar en moltes receptes: mussolina d'alls, maionesa, salses, etc.
VIDEORECEPTALa recepta en 1 minut
RESULTAT A TAULA
Un fons de rebost ideal per a cuinar molts plats.
Júlia i Montse