INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
500 g de fesols de Santa Pau
4 talls de cansalada
4 botifarres crues
Oli d'oliva verge extra
Sal
Aigua mineral o filtrada
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Posem els fesols en remull la nit abans.
L'endemà els escorrem i els esbandim sota l'aixeta.
Els posem en una olla amb aigua que els cobreixi dos dits.
Els deixem coure a foc lent, tapats uns 40 minuts.
Un cop cuits, els deixem reposar amb l'olla tapada.
Absorbeixen suc i queden melosos.
En una paella enrossim la cansalada amb una mica d'oli i la reservem.
A la mateixa paella hi coem les botifarres sense punxar i les reservem.
Escorrem els fesols i els posem a la mateixa paella.
Hi afegim la cansalada, ho remenem i ho servim amb la botifarra.
PER SABER-NE MÉS
Si ens sobren fesols, els guardarem amb el mateix suc. Els fesols bullits, amanits amb un raig d'oli són boníssims. També en podem fer empedrats i amanides.
VIDEORECEPTA
RESULTAT A TAULA
Un clàssic de la cuina catalana. Què vagi de gust!
Montse i Júlia