Cigrons amb arengades

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

500 g de cigrons petits de Mura
4 arengades
1 ceba
1 litre de fumet
1 pebrot verd petit
2 tomàquets de pera
1 gra d'all
1 got de vi blanc
Alfàbrega fresca o seca
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre
Farigola
Romaní


Estris
Olla ràpida

PREPARACIÓ I COCCIÓ

El dia abans posem els cigrons en remull i dessalem bé les arengades.

Dessalem les arengades
Les deixem 1 h en remull, després les escatem, retirem cap i tripes i fem els lloms a filets. Els tornem a posar amb aigua un parell d'hores més.
Després escorrem els filets, els eixuguem, els cobrim amb oli i els guardem a la nevera.

Preparem els cigrons
Pelem la ceba i la tallem a daus petits, fem el mateix amb el pebrot verd i reservem. Piquem el gra d'all i reservem.
Posem un raig d'oli a l'olla ràpida i sofregim la ceba i el pebrot fins que quedi tot ben ros. Afegim l'all, el deixem un moment i afegim 1/2 vas de vi blanc.
Deixem evaporar i incorporem el fumet. Quan bulli afegim els cigrons, tapem l'olla i els coem a pressió uns 20 minuts.
Traiem l'arengada de la nevera i la deixem a temperatura ambient.
Preparem el tomàquet confitat.
Escaldem els tomàquets 30 segons, els refredem en aigua freda amb un glaçó, els pelem, els tallem per la meitat, retirem les llavors i els tallem a daus petits.
Posem oli en una paella, una mica de farigola, romaní i el tomàquet. Ho escalfem i deixem coure uns 6 minuts a foc molt baix.
Un cop cuits els cigrons muntem el plat. Servim els cigrons escorreguts, posem al damunt el tomàquet confitat, oli del mateix tomàquet, els filets d'arengada i acabem amb l'alfàbrega tallada fina.


PER SABER-NE MÉS

Recepta de cuines de TV3, ens va agradar, l'hem cuinat i l'hem adaptat amb alguns canvis. Hem dessalat les arengades més temps perquè no quedin tan salades. Si tenim alfàbrega fresca millor.


RESULTAT A TAULA

Un plat d'hivern amb un contrast de sabors molt encertat.

Montse i Júlia