INGREDIENTS
Tabancs, maires
Farina
Oli
Sal
Pa amb tomàquet
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem els tabancs nets, sense cap ni espina i oberts.
Salpebrem i els enfarinem.
Posem una paella amb oli al foc i els fregim en oli ben calent, primer per la part oberta i acabem de fregir per la part de la pell.
Els deixem sobre paper de cuina.
Els servim de seguida.
PER SABER-NE MÉS
El tabanc canvia de nom segons en lloc de pesca: maire, bacallaret, lluça, llúcera, mare de lluç, etc.
Els tabancs fregits acompanyats de pa amb tomàquet o amb carabassó arrebossat, em porta molts records de la meva infància. La mare ens els feia per sopar, un bon plat a taula per pocs diners.
El tabanc és un peix que no es conserva dies, pescat, comprat i menjat.
RESULTAT A TAULA
Bons, econòmics, saludables. Típica cuina catalana als pobles de costa.
Recepta de l'àvia Gertrudis, la meva mare.
Montse