LLuç farcit de porros i gambes

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 lluç d'1,500 kg aprox.
300 g de gambes
1 porro 
100 ml de nata liquida 
50 ml de vi blanc
50 g de mantega
50 ml d'oli
Sal
Pebre mòlt
Julivert  per decorar


Salsa de garnatxa
1 ceba
1 escalunya
50 g de sucre
50 g de mantega
450 ml de garnatxa 


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Demanem a la peixateria que ens preparin el peix, net, escatat i que el facin en dos lloms nets.
El cap i les espines les guardem per fer un brou per a una altra recepta.
Saltem les gambes un minut amb una mica de mantega i oli.
Les retirem i les deixem refredar.
Les pelem i reservem gambes, caps i pells.
Tallem el porro ben fi i el saltem a la mateixa paella sense que agafi color.
Incorporem la nata.
Afegim a la paella les gambes pelades, salem, esperem que bulli i ho retirem.
Premem els caps de les gambes amb els dits i afegim aquest suc a la paella.
Untem una safata de forn amb oli, posem un llom amb la pell a sota, salpebrem i repartim el farcit de porros i gambes per sobre.
Ho cobrim amb l'altre llom i mullem amb vi blanc.
Enfornem a 180 ºC, 20 o 25 minuts.


Per fer la salsa

Posem en un cassó la mantega i el sucre, sofregim la ceba i l'escalunya. Afegim la garnatxa fins que es redueixi a 1/3 part. Colem i reservem la ceba i la salsa. Servim un tall de peix acompanyat amb un fil de salsa, i ceba caramel·litzada. 

Aquesta recepta ens la va ensenyar a cuinar el nostre bon amic i xef Jaume Maynegre.

 

RESULTAT A TAULA

Un plat de peix suau, delicat amb un contrast de sabors molt encertat.

 

Júlia i Montse