Pastís de poma amb pasta de full

INGREDIENTS
1 làmina de pasta de full
2 pomes Golden
Melmelada de préssec
25 g de mantega sense sal

Per l'almívar
50 g d'aigua 50 g de sucre


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Estenem la pasta de full a la safata del forn deixant el seu paper a sota.
Punxem tota la massa amb una forquilla per evitar que s'infli.
Amb la mateixa forquilla marquem tota la vora de la massa.
Escampem la melmelada.
Pelem les  pomes, traiem el cor i les tallem a quarts.
Fem làmines i les posem sobre la massa, tal com es veu a la foto.
Tallem daus petits de mantega i els repartim sobre la poma.
Enfornem 25 minuts a 180 ºC, escalfor a dalt i a baix.
Vigilem la cocció, quan les vores quedin daurades ho retirem del forn.

Almívar
En un cassó posem l'aigua i el sucre. Ho escalfem i remenem fins que es dissolgui.
Parem el foc i reservem.

Retirem la pasta de full del forn, pintem amb l'almívar.
Servim a temperatura ambient.

PER SABER-NE MÉS

Podem utilitzar la massa quadrada o rodona. És ideal per a les postres, berenar o acompanyar un cafè. És tan ràpida i senzilla de preparar que podeu improvisar si es presenten convidats. També la podeu fer amb els nens. La poma no la tallem amb antelació, s'oxida.
 
RESULTAT A TAULA
Senzilla, fàcil, bona, ràpida i econòmica. 

 Montse i Júlia