Pastís de formatge i fruites

 

INGREDIENTS PER A 8 PERSONES
Una base de galetes
250 g  formatge fresc tipus Quark o Philadelphia
3 rovells d'ou
100 g de sucre
50 g d'aigua
50 g de suc de llimona
8 o 10 fulls de gelatina
400 g de nata muntada amb una mica de sucre
Fruita

Estris
1 motlle rodó desmuntable de 20-25 cm.

Per preparar la base de galetes
Un paquet de galetes Maria, 160 g aprox.
80 g de mantega pomada 
2 cullerades soperes de pell de llimona ratllada
Triturem les galetes amb picadora o robot.
Afegim la mantega, la pell de llimona i barregem de nou.
Folrem la base del motlle amb film i hi posem la barreja pressionant amb la mà.
Acabem d'anivellar amb una cullera.
La superfície ha de quedar llisa i ben compacta.
Reservem a la nevera fins al moment d'afegir la barreja.

PREPARACIÓ

Hidratem les làmines de gelatina amb aigua 1 o 2 minuts. 
En un cassó posem els rovells amb el sucre i ho barregem.
Després afegim l'aigua, barregem de nou i ho posem al foc.
Quan s'escalfi, abans que comenci a bullir, apaguem el foc i incorporem les làmines de gelatina, sense deixar de remenar per desfer-les bé.
Afegim el suc de llimona, barregem i ho passem per un colador a dins d'un bol. 
Incorporem el formatge barrejant amb espàtula fins que quedi una massa homogènia.
Afegim la nata muntada embolcallant amb l'espàtula, suaument. 
Traiem el motlle de la nevera i l'omplim amb la barreja.
Deixem un mínim de 5-6  hores la a nevera.
Un cop fred, ho desemmotllem i ho decorem al gust. 

PER SABER-NE MÉS

Recomanem no posar les fruites amb més de dues hores d'antelació, així la textura de la fruita quedarà perfecte.
La quantitat de nata pot variar, si comprem un envàs de 500 ml, la podem posar tota.

VIDEORECEPTA
Pastís de formatge i fruitesLa recepta en 2 minuts

RESULTAT A TAULA

Vistós fresc i lleuger. Un pastís de gust suau, per triomfar. 

Montse i Júlia