INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
4 ous
1 iogurt natural
1 pell de llimona ratllada
2 mesures de iogurt de sucre
1 mesura de iogurt d'oli de gira-sol o d'oliva suau
3 mesures de iogurt de farina
1 sobre de llevat químic
Un pols de sal
Granet d'ametlla crua
Estris
Un motlle metàl·lic desmuntable de 20 cm
Una batedora elèctrica de varetes
3 bols
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Escalfem el forn a 180 ºC, escalfor a dalt i a baix. Separem les clares dels rovells.
En el primer bol barregem la farina i el llevat.
En el segon bol muntem les clares a punt de neu amb la sal.
En el tercer bol batem els rovells amb el sucre fins que blanquegin.
Hi afegim lentament el iogurt i l'oli.
Ho barregem bé amb l'espàtula.
Incorporem la pell de llimona. Incorporem la farina i el llevat tamisats, en 2 vegades.
Ho embolcallem suaument amb una espàtula.
Finalment, incorporem les clares muntades, en dues o tres vegades, seguint el mateix procediment que amb la farina.
Untem el motlle amb mantega i l'empolsimem amb farina.
Aboquem la massa. Escampem sobre la massa el granet d'ametlla crua. Ha de quedar tota la superfície ben coberta amb una capa fina.
Ho entrem al forn. Coem 10 minuts a 180 ºC, baixem la temperatura a 175 ºC i l'enfornem uns 30 minuts més.
Comprovem la cocció amb un escuradents.
PER SABER-NE MÉS
Queda un pa de pessic flonjo amb una capa d'ametlla daurada i cruixent deliciosa. No cal fer res més que escampar l'ametlla amb una mica de traça. El resultat és espectacular.
VIDEORECEPTALa recepta en 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Una coca bàsica, esponjosa, cruixent, bona, molt fàcil, de vici. Que vagi de gust!
Montse i Júlia