Trufes de xocolata

INGREDIENTS PER A UNES 50 TRUFES

200 g de xocolata negra del 70%
200 g de nata per muntar
100 g de mantega
100 g de sucre
Un raig de whisky, opcional
Fideus de xocolata o cacau amarg

 

PREPARACIÓ

Desfem la xocolata amb la mantega al microones.
També ho podem fer al bany Maria.
Quan ja està desfeta i encara calenta, afegim el licor i ho barregem bé.
Ho deixem refredar a temperatura ambient.
Muntem la nata amb la batedora de varetes, afegim el sucre a poc a poc fins que quedi ben muntada.
Quan la xocolata sigui freda, afegim la nata muntada en dues o tres vegades, amb l'espàtula fins que quedi homogènia.
Posem la pasta ben tapada a la nevera fins que refredi i agafi la consistència adequada per fer les trufes.
Traiem la pasta de la nevera, en un vas hi posem fideus de xocolata.
Amb dues culleretes agafem petites porcions de la pasta.
La posem dintre del vas i la fem rodar fins que quedi una trufa arrebossada i arrodonida.
Fem trufes fins a acabar la pasta.
Les posem en petits motlles de paper arrissat en una safata.
Les guardarem a la nevera fins al moment de servir-les.

 

PER SABER-NE MÉS

Per fer la pasta de les trufes, podem barrejar a parts iguals xocolata del 52% i del 70%.  El rom, el brandi i el vodka combinen bé; podem posar el que més ens agradi. Si hi ha nens, sense licor també queden bones. Podem congelar la pasta o les trufes un cop fetes. Si utilitzem xocolata i mantega de bona qualitat, ens quedaran unes trufes excel·lents.

 

RESULTAT A TAULA
Fàcils de fer, boníssimes. Una delícia per als amants de la xocolata!
Júlia