Plum cake de xocolata

INGREDIENTS

2OO g de xocolata de cobertura del 70%
4 ous de 50 g
150 g de mantega
150 g de sucre
180 g de farina
10 g de llevat químic Royal
Un pols de sal

ESTRIS
Un motlle rectangular
Varetes elèctriques
Paper de forn

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparem 3 bols

Bol 1
Tamisem la farina barrejada amb el llevat i la sal.

Bol 2  Fonem la xocolata trossejada al microones.
Quan la xocolata estigui tova, però encara sencera, afegim la mantega a daus i ho acabem de fondre tot al microones.
Remenem fins que la barreja sigui homogènia i reservem.
Compte amb la potència del microones, utilitzarem potència mitjana i ho farem en dues o tres vegades.

Bol 3
Hi posarem els ous amb el sucre i els blanquejarem amb varetes elèctriques  fins que augmentin el volum.
Afegirem al bol dels ous i el sucre la barreja de la mantega i la xocolata, Bol 2, a poc a poc, en dues o tres vegades embolcallant suaument amb espàtula.
Finalment, incorporarem la barreja de la farina, Bol 1, a poc a poc, en dues o tres vegades, embolcallant amb l'espàtula fins que quedi una massa suau i homogènia.
Encenem el forn amb el ventilador a 150 ºC.
Posem la massa dins del motlle i l'entrem al forn calent, alçada 2 comptant des de sota.
Ho enfornem 15 minuts a 150 ºC, baixem la temperatura a 140 ºC i seguim uns 45 minuts més.
Deixem reposar deu minuts més dintre del forn apagat.
Cal vigilar la cocció, cada forn és diferent.
Fem la prova amb un escuradents, si surt net ja està cuit.

PER SABER-NE MÉS

Abans d'omplir el motlle, l'untarem amb mantega, cobrirem el fons i els dos laterals estrets amb una tira de paper de forn tallada a la mida justa. Tornarem a untar amb mantega i llavors hi abocarem la massa. El plum-cake ha de quedar esquerdat per sobre i amb crosta exterior. La textura és consistent i molt saborosa; es conserva uns quants dies ben embolicat.

RESULTAT A TAULA
És un pastís d'hivern, consistent, amb un gust de xocolata intens, una delícia per esmorzar i berenar, acompanyat de cafè o té. Que vagi de gust!

Júlia i Montse