Caldo aromàtic de pollastre

INGREDIENTS

2 quarts de pollastre, preferentment de pagès
1 porro
1 ceba
2 patates
1 pastanaga
1 nap
1 xirivia
1 branca d’api
1 fulla petita de col
2 grans d’all
1 trosset de gingebre
1 fulla de llor
1 branqueta de romaní
Unes branques de farigola,
Unes branques de julivert
Unes fulles de sàlvia
Sal
3 litres d’aigua mineral o filtrada

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Polim el pollastre i l’esbandim.
El posem a l’olla amb l’aigua freda i escalfem.
El deixem bullir uns 45 minuts, escumem.
Afegim totes les verdures, les herbes, el gingebre i la sal.
Bullim uns 45 minuts més.
El temps de cocció és d’1,30 h.
Si és un pollastre gros, unes dues hores.
Tastem de sal, parem el foc i deixem refredar.
Colem el caldo i, si agrada, podem consumir les verdures amanides amb oli o fer-ne puré. El pollastre bullit está molt bo.
Guardem a la nevera. Un cop fred, podem retirar el greix de la superfície.

PER SABER-NE MÉS

Un caldo de pollastre suau i reconfortant, les herbes aromàtiques i el gingebre li donen un gust molt agradable. Compte amb el gingebre, sigueu prudents. A l’estiu no hi posem col, a l’hivern, una fulla petita hi va bé.

RESULTAT A TAULA

Molt bo, ideal per a prendre com a consomé.

Júlia i Montse