INGREDIENTS
2 k de cap de rap
1 porro
1 branca d'api
2 cebes
4 tomàquets
100 g de cloïsses, opcional
2 llesques de pa
12 ametlles torrades
Oli d'oliva verge
Sal
2 l d'aigua mineral o filtrada
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que ens tallin el cap de rap a trossos, sense treure'n la pell.
Netegem el porro i pelem les cebes.
Posem una olla amb aigua al foc, hi afegim el porro, l'api i una ceba tallada per la meitat.
Quan faci uns minuts que bull, hi afegim el cap de rap i ho deixem bullir uns 30 minuts.
Mentre la sopa bull, preparem les cloïsses, el pa fregit i el sofregit
Posem les cloïsses en un cassó amb una mica d'aigua, les deixem obrir i les reservem. Colem el suc i també el reservem.
Escalfem oli en una paella fregim les llesques de pa i les reservem.
En el mateix oli sofregim la ceba picada.
Un cop cuita, hi afegim el tomàquet, ho salpebrem i ho reservem a la mateixa paella.
Quan el brou està fet, el deixem refredar una mica, el colem i el passem a una olla.
Separem la carn del cap del peix i l'afegim al brou colat.
Hi incorporem el sofregit i les llesques de pa fregit.
Ho rectifiquem de sal.
Passem el brou per la batedora perquè quedi ben fi.
Tornem a posar l'olla al foc i ho deixem bullir uns 10 minuts més.
Afegim les cloïsses i el suc de la seva cocció.
Incorporem la picada d'ametlles 5 minuts abans d'acabar.
PER SABER-NE MÉS
Quan bullim el brou no hi posem sal. La quantitat de pa fregit és al gust.
Podem substituir el cap de rap per altres tipus de peix; el peix de roca també és idoni. Nosaltres, en aquest cas, hem escollit el cap de rap perquè és econòmic i no porta feina recuperar la carn. Recepta de la Pilar de Sande.
VIDEORECEPTALa recepta en 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Una sopa de peix marinera, boníssima.
Montse i Júlia