LLaminera amb salsa de mostassa i sàlvia 

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 llamineres de porc, pes total 750 g 
1 o 2 grans d'all 
35 g de mostassa a l'antiga 
60 g de mel
10 fulles de sàlvia
Oli d'oliva verge
Sal
Pebre negre mòlt
400 ml de vi blanc
200 ml de nata líquida per cuinar


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Pelem i tallem l'all a làmines fines.
Amb un ganivet fem petits talls a la carn i entatxonem l'all.
Salpebrem la carn, l'untem primer amb la mostassa, després amb la mel i afegim per sobre les fulles de sàlvia trinxades. 
Escalfem el forn a 200 ºC.
En una cassola que pugui anar al forn, posem oli i daurem les llamineres a foc viu. 
Afegim 200 ml de vi blanc, deixem evaporar un minut.
Ho entrem al forn a 200 ºC, 10 minuts.
A mitja cocció els hi donem la volta.
Deixem reposar 5 minuts més amb el forn apagat.
La servim a talls prims amb la salsa a part i guarnició.

Podem fer dos tipus de salsa

Per fer la salsa sense crema de llet
Posem una paella al foc amb el fons de la carn i deixem reduir afegint una més mica de vi blanc, si cal. Servim amb salsera a part.

Per fer la salsa amb crema de llet
Posem al foc una paella amb el fons de la carn i deixem reduir afegint una més mica de vi blanc i nata per cuinar. Rectifiquem de sal. Servim amb salsera.

PER SABER-NE MÉS
És un plat que podem tenir preparat i escalfar-lo a l'últim moment. A l'estiu ho podem servir fred acompanyat d'amanida. A l'hivern el podem servir acompanyat de pebrots del Padrón, pebrots del piquillo, trinxat de la Cerdanya, puré de poma o salsa de fruits vermells.

RESULTAT
Un comodí que podem fer en poca estona.

Recepta de Jaume Maynegre en un dels seus cursos gastronòmics.

Montse  i Júlia