INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 peus de porc
1 ceba de Figueres
1 pot de fredolics
2 grans d'all
1 pebrot verd
3 tomàquets madurs o tomàquet fregit en conserva
50 g de farina
Sal
Oli d'oliva verge
1 vas de vi blanc
Per bullir els peus
1 fulla de llor
1 pastanaga
1 branca de farigola
Sal
Per la picada
10 ametlles
1 gra d'all
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Fem el plat amb peus de porc crus
Acabem de polir els peus, si hi ha algun pèl, el socarrem amb un bufador.
Posem aigua a escalfar en una olla, afegim el llor, la pastanaga, la farigola, la sal i els peus.
Si els bullim amb olla tradicional, els deixem 2 hores, escumem.
Si ho fem amb olla ràpida, els deixem 45 minuts.
Un cop cuits, els retirem i els eixuguem amb paper de cuina.
Els enfarinem i els fregim en una cassola, han de quedar rossos.
Compte que esquitxen.
Els retirem i reservem.
Preparem el sofregit
A la mateixa cassola posem un raig d'oli, la ceba i l'all picats i sofregim.
A mitja cocció afegim el pebrot picat.
Un cop cuit, incorporem el tomàquet natural ratllat o 4 cullerades de tomàquet fregit.
Acabem de coure, salpebrem, afegim un vas de vi blanc, el deixem reduir, incorporem els peus i afegim brou suau.
Si hem comprat els peus bullits, podem afegir aigua o brou.
Deixem fent xup-xup a foc baix fins que quedin molt tous.
Ho comprovem punxant amb un escuradents.
Fem la picada i l'afegim a la cassola, incorporem els bolets.
Deixem uns minuts fent xup-xup i llest!
PER SABER-NE MÉS
Un cop tenim els peus bullits, podem treure els ossos principals. Seran més còmodes de menjar, però perden la seva forma.
Si comprem els peus bullits, el temps de cocció pot variar des de 30 minuts fins a 1.30 h. Depèn de la cocció.
Estaran cuits quan siguin ben tous. Aquest plat es pot fer amb altres varietats de bolets.
RESULTAT A TAULA
Un plat clàssic de la cuina catalana. Hi canten els àngels!
Montse i Júlia