INGREDIENTS
300 g de castanyes crues o 200 g cuites
200 g de camagrocs frescos o 25 g secs
1 porro petit
1 raig de vi ranci o de ratafia
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre
Pebre vermell
Vinagre de poma
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Pelem les castanyes, les trossegem i reservem.
Els bolets poden ser frescos o deshidratats, en el segon cas els hem d'hidratar.
Per fer-ho agafem un cassó amb aigua, l'escalfem, quan arrenqui el bull hi tirem els bolets i apaguem el foc.
Els deixem una hora amb el foc apagat, els colem i reservem l'aigua de cocció.
Tallem la part blanca del porro, la piquem i reservem.
En una paella posem oli i ofeguem el porro fins que quedi transparent.
Afegim els bolets, en reservem algun per decorar, i els deixem coure uns 5 minuts.
Si cal, podem afegir una mica d'aigua del remull.
Afegim el vi ranci i el deixem reduir.
Afegim una mica de pebre vermell dolç, 2 o 3 cullerades de vinagre de poma i salpebrem.
Ho triturem amb batedora fins a obtenir la textura desitjada.
VIDEORECEPTALa recepta en 2 minuts
PER SABER-NE MÉS
Per preparar aquest paté, podem aprofitar castanyes que hagin sobrat. Les castanyes cuites es conserven bé congelades.
Cocció de les castanyes
Per coure-les tenim diferents opcions: a la llar de foc amb la paella tradicional amb forats, al forn o al microones.
RESULTAT A TAULA
Un paté boníssim per preparar aperitius. Us el recomanem!
Montse i Júlia