INGREDIENTS
Sonsos
Farina
Oli d'oliva verge extra
Sal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Us expliquem 2 sistemes, escolliu en funció de la mida.
Preparem un escorredor amb paper de cuina i la safata de servir.
A l'hora de fregir els sonsos, no en fem molta quantitat de cop, hem d'evitar que l'oli es refredi.
És millor fer diverses tandes.
1- Quan són molt petits
Salem els sonsos.
Posem una paella amb oli abundant al foc.
Abans de posar els sonsos, posem una mica de farina a la paella, sacsegem, afegim els sonsos.
Quan comencin a agafar un color daurat, els retirem de la paella i els deixem escórrer sobre el paper de cuina.
Passem el peix a la safata i servim de seguida.
2- Quan són més grossos
Preparem una bossa de plàstic.
Salem els sonsos.
Posem una paella amb oli abundant al foc.
Agafem la bossa de plàstic, hi posem dues cullerades de farina i un grapat de sonsos, tanquem la bossa i sacsegem.
Amb els dits, traiem els sonsos de la bossa, els espolsem i els posem a la paella amb l'oli ben calent.
Repetim la mateixa operació fins a acabar els sonsos; si convé afegim més farina a la bossa.
Fregim fins que quedin rossos.
Els traiem de la paella i els deixem escórrer sobre el paper de cuina.
Passem el peix a la safata i servim de seguida.
PER SABER-NE MÉS
Els sonsos s'han de consumir frescos, no és recomanable congelar-los. Per preparar-los s'ha d'anar ràpidament. Taula parada, fregits i menjats. Si som molta colla i hem de fregir molta quantitat, val la pena encendre el forn a 100 ºC, per mantenir-los calents.
RESULTAT A TAULA
Una amanida, unes torrades amb oli d'all i julivert, pa amb tomàquet i una safata de sonsos acabats de fregir, ben rossos i a gaudir d'un sopar de luxe!
Júlia i Montse