INGREDIENTS PER A 6 o 7 PERSONES
1 pa de motlle sense crosta
300 g de tonyina en conserva
250 g de formatge fresc
2 tomàquets del pebrot
1 enciam
250 g de maionesa de pot
6 tomàquets cherry
Olivada
PREPARACIÓ
En un bol posem 5 fulles d'enciam i les tallem a la Juliana, afegim la tonyina, 4 cullerades de maionesa, barregem bé i reservem.
Rentem el tomàquet, el tallem a rodanxes i el reservem.
Preparem el motlle i l'untem amb oli.
També podem folrar-lo amb paper film, en aquest cas no l'untem.
Posem al fons del motlle una o més llesques de pa, si cal, les retallem a la mida del motlle.
Posem una capa de formatge fresc i a sobre el tomàquet tallat a rodanxes.
Fem una nova capa de pa, afegim la barreja de tonyina, enciam i maionesa.
Acabem amb una nova capa de pa.
Pressionem una mica i ho deixem a la nevera 6 hores amb un pes, com ara un tetrabric.
Després, desemmotllem el pastís i el cobrim amb maionesa.
Tallem més enciam a la Juliana i el posem sobre el pastís.
Acabem de decorar amb tomàquets cherry i olivada.
PER SABER-NE MÉS
El podem deixar preparat el dia abans. Abans de servir, li posem l'enciam i l'acabem de decorar. Podem substituir el formatge fresc per mató, també queda molt bo.
RESULTAT A TAULA
Un pastís d'estiu fresc que volarà quan el posem a taula.
Montse