INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g de bacoreta.
4 cullerades de cibulet
1 cullerada de julivert
2 cebes tendres
Sal
Pebre negre mòlt
Per a la vinagreta de mostassa
1 cullerada de mostassa
15 ml de vinagre de xerès
45 ml d'oli d'oliva verge extra
Per a la vinagreta de llima
1 cullerada de postres de salsa de soja
El suc de 2 llimes
½ culleradeta de cafè de gingebre ratllat
Sal
Per a l'emulsió d'alvocat
1 alvocat
Suc d'una llimona
40 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
PREPARACIÓ
La bacoreta l'hem tallat a filets i l'hem congelat.
La posem a descongelar unes hores abans.
El tàrtar s'ha de preparar 5 minuts abans de servir-lo.
Les vinagretes, la salsa d'alvocat i la resta d'ingredients els podem preparar abans.
Piquem el julivert ben petit, fem el mateix amb el cibulet, amb les cebes i reservem.
Vinagreta de mostassa
Barregem la mostassa, el vinagre, l'oli i reservem.
Vinagreta de llima
Barregem la salsa de soja, el suc de llima, el gingebre ratllat i reservem.
Emulsió d'alvocat
Pelem l'alvocat, el tallem a trossos, hi afegim ¾ parts del suc de la llimona, l'oli, el pebre i la sal.
Batem amb batedora elèctrica fins a emulsionar.
Ho tastem i hi afegim la resta de llimona, si cal i reservem.
Preparació del tàrtar
Tallem els filets de bacoreta ben prims i petits.
Descartarem les parts que puguin tenir algun nervi.
Posem els talls dins d'un bol, els salpebrem, afegim una cullerada de julivert, 3 cullerades de cibulet i 3 cullerades de ceba.
Finalment, 3 o 4 cullerades de cada vinagreta.
Barregem i ho deixem reposar 5 minuts exactes a la nevera i ja podem muntar els plats.
Muntem els plats amb un cèrcol, hi posem el tàrtar i pressionem amb una cullera.
Quan retirem el cèrcol ens queda un tàrtar perfecte.
L'acompanyem de l'emulsió de l'alvocat.
La resta de l'emulsió i de les vinagretes les servirem a part.
PER SABER-NE MÉS
La bacoreta és un peix de la família dels túnids, molt semblant a la tonyina, però més econòmic. Aquest plat també el podem preparar amb tonyina.
RESULTAT A TAULA
Aquest és un plat ideal per als amants del peix cru: lleuger, fresc i ràpid de preparar. Molt adient per a l'estiu.
Montse i Júlia