Badocs de carbassó arrebossats

 

 

FLORS DE CARBASSÓ ARREBOSSADES  DE LA LORETO

INGREDIENTS PER A DUES PERSONES
10 flors de carbassó
4 cullerades de farina
1 ou
100 ml d'aigua mineral
Sal 
Oli d'oliva 

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Obrim la flor, deixem només els pètals plans i les rentem.
En un plat  posem paper de cuina i a sobre els badocs.
Els deixem a la nevera fins al moment de cuinar.
En un bol preparem la barreja d'ou, aigua, farina i sal.
Posem oli a escalfar en una paella, i passem les flors per la barreja del bol i les fregim lleugerament.
Les posem a escórrer sobre  paper de cuina i servim.
Recepta de la Loreto.
Sabíeu que a Sant Hilari, de les flors de carbassó se'n diuen badocs?

FLORS DE CARBASSÓ FARCIDES, RECEPTA DE LA PARADA DE CAN MONTELLS

INGREDIENTS
Flors de carbassó
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pernil dolç
Formatge suau

Si els volem arrebossar
1 ou
Pa ratllat

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem les flors i les eixugem amb cura.
Tallem la part inferior, on s'agafen els pètals.
Posem dins de cada flor un tall de pernil dolç i un de formatge.
Les salem molt poc, el formatge i pernil ja porten sal.

Per fer-les arrebossades, Recepta de l'Assumpta
Preparem un plat amb un ou deixatat i sal.
En un altre plat el pa ratllat.
Un cop farcides les flors, les passem primer per l'ou, després pel pa ratllat i les fregim en una paella amb oli abundant.
Les deixem escórrer sobre paper de cuina.

Per fer-les a la planxa, Recepta de la Susanna
Escalfem la planxa, ben calenta.
Pinzellem les flors amb oli i les coem pels dos costats. 
Les deixem escórrer sobre paper de cuina.

PER SABER-NE MÉS
Son tan bones arrebossades com fetes a la planxa. Als petits de casa els agradaran més arrebossades.
El badoc és la flor del carabassó. No és fàcil de trobar, però comprant la verdura directament al pagès, es poden encarregar. Els badocs són delicats. Cal consumir-los poc temps després d'haver estat collits.

RESULTAT A TAULA

És un plat d'acompanyament, delicat. Una guarnició de luxe.

Montse i Júlia