Júlia Navarro, de kilometre0.cat, explica com la cuina mediterrània i els aliments de temporada i proximitat afavoreixen la nostra salut i benestar

La relació entre la salut i la cuina és cabdal. La cuina transforma els aliments, fent-los adequats per al nostre organisme. Sense cuinar-los, alguns no els podríem consumir. Mètodes de cocció com el forn, el vapor o la planxa mantenen les propietats dels aliments i són més saludables que fregir-los.

Els països del Mediterrani són coneguts per la seva dieta, considerada una de les millors del món pels seus efectes positius sobre la salut. Un dels elements més importants d’aquesta dieta és l’ús de l’oli d’oliva a la cuina. També són essencials les fruites i verdures fresques, llegums, cereals, fruits secs, peix fresc, aus, i un consum moderat de carn vermella i productes làctics.

És fonamental que les racions d’aliments s’ajustin a les necessitats de cada persona i a cada etapa de la vida. Els aliments de temporada i proximitat es recullen i arriben al consumidor amb poc temps, poc manipulats i amb les seves propietats intactes. Aquests aliments aporten nutrients d’alta qualitat, afavoreixen una dieta variada, donen suport a petits productors i a l’economia local, i tenen un menor impacte ambiental.

Comprar a la plaça i als mercats locals crea vincles entre les persones, la qual cosa contribueix positivament al benestar emocional i a la salut de la població.

PER ACCEDIR A L'ARTICLE CLIQUEU AQUI