INGREDIENTS
1 ou a temperatura ambient
1 cabeça d'alls escalivada sencera
200 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
Safrà
PREPARACIÓ
Pressionem amb els dits la cabeça d'alls escalivada.
Recuperem la polpa dels alls i els posem al vas de la batedora amb un ou sencer, uns 12 brins de safrà, l'oli i la sal.
Posem el braç de la batedora al fons del vas, la posem en marxa sense aixecar el braç i esperem que emulsioni.
Quan comença a emulsionar, movem lentament el braç fins que quedi una salsa homogènia.
PER SABER-NE MÉS
L'ou ha d'estar a temperatura ambient. La cabeça d'alls escalivada es pot congelar. Podem aprofitar per fer-la amb l'escalivada. Els alls triguen més a coure, per facilitar la cocció podem punxar la cabeça d'alls.
RESULTAT A TAULA
Una maionesa molt suau, ideal per acompanyar peix i per pastissos salats d'estiu. I no deixa regust d'all.
Montse i Júlia