Melmelada de codony i poma amb un toc de vainilla

 

 MELMELADA DE CODONY I POMA

INGREDIENTS

1 kg de codonys, pes net
½ kg de pomes golden, pes net
250 g de sucre de canya o panela
Una beina de vainilla
Pell d’una llimona
Suc d’una llimona
200 ml d’aigua mineral o filtrada

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Pelem els codonys i les pomes, en fem talls regulars, pesem i posem dins d’una olla.
Afegim el sucre, la pell, el suc de llimona i l’aigua.
Obrim la beina de vainilla, rasquem el contingut, l’afegim a la fruita i també la beina.
Remenem tots els ingredients i comencem a coure a foc baix.
Deixem coure uns 45 minuts remenant de tant en tant.
Quan la fruita estigui tova, traiem la pell de llimona i la beina i ho triturem.
Deixem coure de nou fins que ens quedi al punt.
Posem la melmelada en pots nets i secs que haurem bullit prèviament.
Tapem i bullim 30 minuts a bany Maria.
Deixem refredar dins del mateix recipient.
Guardarem en un lloc fosc, fresc i sec.

PER SABER-NE MÉS

Els codonys són de carn consistent; quan els talleu, descarteu-ne el cor, que és dur. Hem d’afegir aigua perquè el codony s’estovi. La textura final és la d’una compota, amb gust molt natural i poc dolç.

RESULTAT A TAULA

Una melmelada amb el punt just de dolç. La vainilla li dona un toc molt elegant. Per menjar-la a cullerades!

Júlia