Trompetes de la mort, com cuinar-les i com assecar-les

 

Les trompetes de la mort són abundants als nostres boscos, el seu aspecte gris-negrós fa que siguin rebutjades per molta gent, no obstant això, és un bolet tant o més bo que altres bolets més populars.

Les trompetes són molt bones per fer risottos, guisats i  com acompanyament de carns i peixos.

COM ASSECAR-LES
Quan és temporada i en recollim moltes, les podem assecar i tenir-ne per a tot l'any.
El procés és molt senzill, retirem la part final per eliminar restes de terra i les deixem assecar damunt de paper o cartó durant uns dies.
A casa ho fem amb caixes de fruita buides, a les parades de la plaça o al mercat us en donaran.
Passats uns dies, poden ser 5, 6 o 7, segons la humitat ambiental, les trompetes ja estaran ben seques i s'han reduït considerablement.
És el moment de guardar-les en pots de vidre que tanquin bé. Es conserven 1 o 2 anys.
Quan les vulguem cuinar, les posem a remullar amb aigua tèbia per hidratar-les.

Us deixem un petit vídeo del procés d'assecat.

 

COM CUINAR-LES QUAN SÓN FRESQUES O LES TENIM HIDRATADES

Si les volem servir com acompanyament, les coem en una paella amb una mica d'oli i un punt de sal.
Durant la cocció, si cal, podem afegir una mica d'aigua del remull o un rajolí de vi ranci.
Podem acabar amb una mica d'all i julivert picat. 
Si les volem cuinar amb guisats, arrossos, pasta o risotto, les courem prèviament. 

Al bloc teniu receptes
Fettuccine amb  trompetes de la mort
Risotto de trompetes de la mort
Croquetes de trompetes de la mort i carbassó 
- Pollastre amb trompetes de la mort
- Pasta amb trompetes

Bon profit!

Montse i Júlia