Olives mortes

 

INGREDIENTS
Olives madures
Sal
Oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ
Rentem les olives sota l'aixeta, les deixem escórrer, les eixuguem a sobre d'un drap de cuina i les posem al congelador quatre dies.
Les traiem del congelador i les posem en un pot, cobertes de sal.
Les deixem curar tres setmanes.
Cada dia s'han de remenar per tal que la sal les curi bé.
La sal va quedant cada cop més humida i les olives més fosques i arrugades.
Tastem les olives, si amarguen massa canviem la sal i les deixem una setmana més.
Passat aquest temps, les netegem bé sense mullar-les.
Les untem amb oli i les guardem en un pot.
Ja estan llestes per menjar.

PER SABER-NE MÉS

Quan collim les olives de l'arbre separem les que comencin a quedar fosques. Aquestes són les que utilitzarem per fer aquesta recepta. Les olives que obtindrem seran olives mortes. Es conserven bé uns tres mesos.

RESULTAT A TAULA
Unes olives boníssimes, tant per a amanides com per picar.

Montse i Júlia