Patates Hasselback

INGREDIENTS

Patates Monalisa
Sal
Pebre negre mòlt
Herbes aromàtiques, romaní, farigola, orenga, etc.
Mantega 
Oli d'oliva verge extra
Vi ranci

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem les patates i les eixuguem amb un drap de cuina.
Tallem les patates sense acabar d'arribar a baix.
Podem fer servir uns palets xinesos, tal com es veu al vídeo.
Preparem una barreja amb l'oli, la sal, el pebre, l'all i les herbes tot picat.
Afegim un raig de vi ranci i barregem bé.
Posem les patates a la safata del forn.
Amb una cullereta, posem la barreja entre les làmines de la patata.
Posem un dau de mantega a cada patata i enfornem 45 minuts a 200 ºC.
Comprovem el punt de cocció, retirem del forn i servim.

PER SABER-NE MÉS

L'origen d'aquestes patates es remunta a l'any 1700, a Suècia. El seu nom, Hasselbacken, és  el del restaurant d'Estocolm que les servia al seu menú.
Es va fer molt popular entre la gent d'Estocolm i de tot Suècia. Després va arribar a moltes llars i restaurants de tot el món.
Aquestes patates donen molt joc. Són un acompanyament perfecte per a rostits, carns, peixos al forn i, en funció dels ingredients, també  són aptes per a plats vegetarians i vegans. Admeten molts tipus de condiments que podem posar entre les làmines, com ara formatge, pernil, bacó, etc. 

 

LA RECEPTA EN UN MINUT

Patates HasselbackVIDEORECEPTA

 

RESULTAT A TAULA

Unes patates fàcils i bones per sorprendre els convidats.

Montse i Júlia