INGREDIENTS

500 g de tirabecs
1 ceba 
1 porro
100 g de botifarra negra
Oli d'oliva verge extra
Sal
Vi blanc

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem els tirabecs, els escorrem, retirem les puntes i el fil lateral.
Piquem el porro i la ceba.
Posem oli a la cassola i, en fred, afegim la ceba i el porro.
Salem i saltem a foc moderat 5 minuts.
Incorporem els tirabecs, barregem, tapem i els deixem 5 minuts.
Un minut abans d'acabar afegim el vi blanc, el deixem evaporar.
Afegim la botifarra negra al final, barregem, deixem reposar uns minuts i ja ho tenim. 

PER SABER-NE MÉS
El tirabec, estirabec, pèsol caputxí, pèsol mollar o pèsol fi és una varietat de pèsol de mata alta. Es recull just quan comença a granar, i es menja tota la tavella. És molt apreciat per la seva textura fina i digestiva. 
Aquesta recepta ens l'han explicat l'Assumpta i la Susanna de la parada de verdures de Can Montells.


VIDEORECEPTA
TirabecsLa recepta amb 2  minuts 


Un plat de temporada boníssim, fàcil i ràpid. Que vagi de gust!

Montse i Júlia