INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
600 g de llenties pardines
3 salsitxes
200 g de xoriço picant
1 tall de cansalada
1 ceba
2 grans d'all
1 pebrot verd petit
1 fulla de llor
3 tomàquets madurs o triturat en conserva
1 bitxo
Oli d'oliva verge extra
Sal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Les llenties pardines no cal posar-les en remull.
Pelem la ceba i els alls, ho piquem i reservem.
Piquem el pebrot i el reservem.
En una cassola posem oli a escalfar, hi afegim les salsitxes i la cansalada trossejada.
Ho enrossim, afegim el xoriço tallat, ho remenem i reservem.
Posem la ceba a coure uns minuts, afegim el pebrot picat.
Un cop cuit, incorporem el tomàquet ratllat.
Una vegada fet el sofregit, rentem i escorrem les llenties i les afegim a la cassola.
Ho remenem, afegim l'aigua, una fulla de llor, el bitxo, sal i pebre.
L'aigua ha de cobrir les llenties dos dits.
Deixem coure les llenties uns 30 o 40 minuts, fins que siguin toves.
Uns 10 minuts abans d'acabar, afegim el xoriço, la cansalada i les salsitxes.
PER SABER-NE MÉS
El temps de cocció varia en funció del tipus de llenties. Hem cuit llenties pardines, que couen en poc més de mitja hora.
Són més bones si les deixem reposar.
LA RECEPTA EN UN MINUTVIDEORECEPTA
RESULTAT A TAULA
Un plat bo, molt econòmic i fàcil de preparar.
Montse