INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
600 g de faves tendres desgranades
100 g de cansalada viada
1/2 botifarra negra
1 ceba tendra grossa
1/2 manat d'alls tendres
Oli d'oliva verge extra
1 fulla de llor
1 manat de menta i marduix
Sal
Pebre negre mòlt
25 ml d'anís sec
Aigua o brou per a cobrir la cassola
PREPARACIÓ I COCCIÓ
En una cassola escalfem l'oli i fregim la cansalada tallada a trossos petits.
Afegim els alls tendres tallats i la ceba tallada ben fina i sofregim.
Posem les faves, barregem hi afegim el manat d'herbes i el llor.
Cobrim amb aigua o brou, tapem i deixem coure lentament.
Quan les faves estiguin quasi cuites, afegim la botifarra a rodanxes, salpebrem, mullem amb l'anís i deixem que s'evapori.
Tastem les faves per comprovar la cocció.
A l'hora de servir, les escorrem i les emplatem amb un motlle.
PER SABER-NE MÉS
Podem fer un combinat de faves i pèsols. Escollim faves ben tendres, les de mida gran tenen la pell gruixuda i no són tan bones.
RESULTAT A TAULA
Una forma diferent de servir les faves ofegades tradicionals. Que vagi de gust!
Montse