Ceba caramel·litzada  amb  reducció de Porto

INGREDIENTS 
2 cebes grosses 
2 cullerades de sucre morè
150 ml de vi de Porto
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Tallem la ceba a la Juliana.
Posem oli en una paella, hi afegim la ceba, la salem i la deixem coure lentament.
Quan comença a quedar transparent, afegim el sucre en dues vegades.
Ho remenem i deixem que el sucre es vagi desfent. Deixem coure a foc baix, lentament.
Ha de quedar molt cuita. És important que el foc sigui suau.
Un cop la ceba cuita, afegim el vi de Porto en dues vegades i ho deixem reduir.
La ceba ha de quedar fosca, tal com es veu a la foto.
El temps de cocció és d'1:30 h aprox.


PER SABER-NE MÉS
La ceba caramel·litzada acompanya molts plats tant de carn com de peix. Amb el foie-gras també combina molt bé. Un cop cuita, es guarda dies a la nevera. Si en fem molta quantitat, la podem congelar en porcions, o posar-la amb pots de vidre al bany maria 1 hora; d'aquesta manera es conserva mesos.

RESULTAT A TAULA
Un recurs excel·lent per acompanyar carn, peix, amanides de formatge, etc.

Montse i Júlia