Espaguetis  amb albergínies

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

600 g d'espaguetis 
800 g de tomàquets naturals madurs o sencers en conserva
200 g  d'albergínia
3 grans d'all
1 bitxo petit
100 ml d'oli d'oliva verge extra
1 cullerada de tàperes
4 fulles d'alfàbrega fresca
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Rentem les albergínies, les tallem a làmines i les salem.
Tallem els tomàquets a trossos i laminem els alls.

En una paella, escalfem l'oli i sofregim els alls.
Quan comencin a agafar color els traiem i els reservem.
A la mateixa paella posem l'albergínia i les tàperes. Tapem i deixem coure.
Un cop feta l'albergínia, incorporem els tomàquets trossejats, l'alfàbrega, els alls reservats i el bitxo.
Continuem la cocció 45 minuts, primer a foc viu i després a foc suau.

Bullim la pasta al dente, l'escorrem i l'afegim a la paella on tenim la salsa. 
Deixem mig minut a foc viu.
Servim amb unes fulles d'alfàbrega.

PER SABER-NE MÉS

Podem utilitzar altres tipus de pasta. Els espaguetis són més delicats si són amb ou. Aquesta recepta és de la meva cosina, Josefina Privat, una catalana a la Toscana.  Us deixem l'enllaç del seu blog, on podreu llegir el racconto dels "Spaghetti alle melanzane".

RESULTAT A TAULA
Uns espaguetis molt bons, per llepar-se els dits.


Montse