INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g d'espaguetis
1 llauna de llampuga en conserva casolana o de tonyina amb oli
400 g de tomàquet natural ratllat o en conserva
1 ceba
2 grans d'all
Julivert
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Per fer la salsa de tomàquet
Ratllem els tomàquets.
Pelem i piquem els alls i la ceba, els posem en una paella amb l'oli i els sofregim uns 7 o 8 minuts.
Incorporem el tomàquet i coem 35 minuts a foc mitjà.
Si utilitzem tomàquet de llauna, el courem uns 20 minuts.
Parem el foc, afegim la tonyina escorreguda i julivert picat.
Ho reservem calent.
Acabem el plat
Preparem una olla amb 1 litre d'aigua per cada 100 g de pasta i sal.
Bullim la pasta el temps que indiqui el fabricant.
L'escorrem, l'afegim a la paella on tenim la salsa de tomàquet i ho barregem.
Servim al moment.
PER SABER-NE MÉS
Aquesta recepta la fem amb conserva casolana de llampuga, pescada per nosaltres. Molta gent no en sap res de l'existència de les llampugues. Nosaltres les pesquem a Blanes. Actualment només és un peix comercial a Mallorca, a part d'Eivissa i a zones costaneres d'Alacant, on només el menja la gent que el coneix. Un dels plats típics de Ses Illes és el tumbet de llampuga.
RESULTAT A TAULA
Un plat de pasta fàcil i ràpid. Si el podeu fer amb llampuga, us encantarà!
Montse i Júlia