INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
600 g d'espaguetis
800 g de tomàquets naturals madurs o sencers en conserva
200 g d'albergínia
3 grans d'all
1 bitxo petit
100 ml d'oli d'oliva verge extra
1 cullerada de tàperes
4 fulles d'alfàbrega fresca
Sal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem les albergínies, les tallem a làmines i les salem.
Tallem els tomàquets a trossos i laminem els alls.
En una paella, escalfem l'oli i sofregim els alls.
Quan comencin a agafar color els traiem i els reservem.
A la mateixa paella posem l'albergínia i les tàperes. Tapem i deixem coure.
Un cop feta l'albergínia, incorporem els tomàquets trossejats, l'alfàbrega, els alls reservats i el bitxo.
Continuem la cocció 45 minuts, primer a foc viu i després a foc suau.
Bullim la pasta al dente, l'escorrem i l'afegim a la paella on tenim la salsa.
Deixem mig minut a foc viu.
Servim amb unes fulles d'alfàbrega.
PER SABER-NE MÉS
Podem utilitzar altres tipus de pasta. Els espaguetis són més delicats si són amb ou. Aquesta recepta és de la meva cosina, Josefina Privat, una catalana a la Toscana. Us deixem l'enllaç del seu blog, on podreu llegir el racconto dels "Spaghetti alle melanzane".
RESULTAT A TAULA
Uns espaguetis molt bons, per llepar-se els dits.
Montse