Tallarines amb musclos de l'Angela Marroi

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

300 g de tallarines
Salsa de tomàquet
500 g de musclos
Aigua mineral


Per fer la salsa de tomàquet
1 k de tomàquets madurs
150 g de ceba
2 grans d'all
Sal
50 ml d'oli d'oliva verge extra

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem els musclos i els bullim amb 3 dits d'aigua mineral.
Un cop oberts, colem l'aigua, traiem les cloves i els reservem.

Preparem la salsa de tomàquet
Esbandim els tomàquets i els ratllem.
Pelem i piquem els alls i la ceba, els posem en una paella amb l'oli i els sofregim uns 7 o 8 minuts.
Incorporem el tomàquet i coem uns 35 minuts a foc mitjà.
Si utilitzem tomàquet en conserva, el courem uns 20 minuts.
Apaguem el foc, afegim els musclos i ho reservem calent.

Bullim la pasta el temps que indiqui el fabricant.
Un cop feta l'escorrem, l'afegim a la paella on tenim la salsa de tomàquet i la barregem.
Servim de seguida.


PER SABER-NE MÉS
Els musclos s'han de bullir el mínim temps possible, quan s'obrin s'han d'escórrer de seguida. L'aigua dels musclos és salada. Encara que afegim aigua per bullir la pasta, l'hem de tastar abans d'afegir-hi la sal.
La salsa de tomàquet la podem fer amb tomàquet natural ben madur, de llauna o comprar-la  feta. Ho deixem al vostre criteri.


RESULTAT A TAULA
Un plat de pasta senzill i econòmic amb gust de mar. Què vagi de gust!


Montse i Júlia