INGREDIENTS
Tonyina
Oli
Pebre en gra
Sal
Vinagre
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem el peix, li tallem el cap i la cua i fem 2 o 3 trossos.
Si la tonyina és gran, agafem els talls de llom que calguin, ja nets.
Eixuguem el peix amb un drap de cuina, el salem i el posem als pots de vidre.
Afegim algun gra de pebre i l'oli que cobreixi.
Amb un escuradents llarg, traiem les bombolles d'aire que puguin quedar.
Afegim unes gotes de vinagre per a la conservació.
Tanquem bé els pots i els posem en olla amb aigua.
Podem posar draps entre els pots.
L'aigua ha de cobrir els pots dos dits per sobre.
Ho deixem bullir suaument una hora, apaguem el foc i deixem refredar dins de la mateixa olla.
Un cop freds, els etiquetem i els deixem en un lloc fosc, fresc i sec.
Recepta de la Montse
PER SABER-NE MÉS
A diferència de moltes conserves de tonyina, aquesta es posa al bany maria sense coure prèviament el peix.
És una recepta senzilla i relativament ràpida de preparar.
Aquesta recepta es pot fer amb llampuga, bonítol, bacoreta i melva.
RESULTAT A TAULA
El temps òptim per a consumir la conserva, és a partir dels tres mesos.
Montse