Suquet de congre / Suquet de cogrio

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

Pel suquet

800 g de congre 
4  grans d'all
Julivert
200 g de tomàquets
2 llesques de pa fregit
600 g de patates
Brou de peix
Sal
50 g d'avellanes torrades

Pel brou de peix
Un tros de congre de la part de la cua 
1 ceba
3 grans d'all
Aigua mineral o filtrada que cobreixi 

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparem el brou

En un cassó  posem un raig d'oli.
Afegim el peix, els grans d'all sencers, la ceba tallada a quarts i escalfem l'oli.
Quan el peix es comenci a agafar al fons del cassó, afegim aigua mineral i deixem bullir uns 20-25 minuts.
Parem el foc i reservem.

Preparem el suquet
Posem oli en una paella, fregim 2 llesques de pa, quan siguin rosses les traiem i reservem.
Escaldem els tomàquets, els pelem els trossegem i reservem.
Pelem les patates, les esqueixem i reservem.

Preparem la picada
En un morter posem els grans d'all tallats, el pa fregit trossejat, el julivert tallat, les avellanes i ho piquem bé.
La recepta original es fa amb un morter, ho podem picar amb robot.
Posem oli en una cassola, l'escalfem, afegim la picada i la deixem coure 2 o 3 de minuts.
Afegim  les patates i les deixem coure uns 3 minuts més.
Afegim el tomàquet i el deixem coure uns 2 o 3 minuts més.
Afegim el brou calent que cobreixi les patates.
Ho deixem coure 5 minuts.
Finalment, afegim els talls de congre salats, i ho deixem coure uns 10 minuts més,  fins que les patates siguin cuites.
Quan hagin passat 5 minuts, girem el congre.
Quan les patates siguin cuites, ja tenim el plat llest.
El tapem fins al moment de servir.


PER SABER.NE MÉS
Per fer suquets i guisats utilitzarem la part superior del congre, la part que està oberta. La part de la cua té molta espina, ens servirà per fer brou. 
Aquesta recepta és d'en Ramon Boquera, un pescador de Palamós. Nosaltres l'hem adaptat; hi hem posat més patates i brou en lloc d'aigua.

Us deixem un enllaç a la VIDEORECEPTA d'en Ramon.

RESULTAT A TAULA
Un suquet de pescadors boníssim.

Montse