INGREDIENTS
400 g de tonyina
2 patates
200 g de banyons, mongetes tendres
Sal
Oli d'oliva verge extra
Per la salsa pesto
1 gra d'all
25 g de pinyons
10 g de fulles d'alfàbrega
5 g de fulles de julivert
25 g de formatge parmesà
40 g d'oli d'oliva verge extra
5 g de mantega
Sal i pebre
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparem la verdura
Rentem les mongetes tendres, les bullim 3 minuts justos, les posem en un bol amb aigua i gel per aturar la cocció i les reservem a la nevera.
Rentem les patates i les bullim amb pell a la mateixa aigua de cocció de les mongetes.
El temps de cocció de les patates pot variar, entre 20 o 25 minuts segons la mida.
Un cop cuites les refredem sota l'aixeta i les posem a la nevera.
Un cop fredes, les tallem a rodelles i reservem.
Preparem la tonyina
Posem la tonyina en un bany d'aigua de mar o en una barreja de 60 g de sal per litre d'aigua mineral o filtrada.
La deixem a la nevera 15 minuts justos.
Això farà que la tonyina ens quedi més amorosa i que tingui el punt de sal just.
Passats els 15 minuts, la traiem del bany, l'eixuguem i la reservem.
Preparem el pesto
Ratllem el formatge, el posem al vas de la batedora amb l'all, els pinyons, l'alfàbrega, el julivert, l'oli, la mantega, la sal i el pebre.
Triturem, rectifiquem de sal i pebre i reservem.
La cocció de la tonyina és molt ràpida, recomanem emplatar la verdura mentre la planxa s'escalfa.
Pinzellem la tonyina lleugerament amb oli i, amb la planxa ben calenta, la coem mig minut per cada costat.
L'emplatem i la servim amb un fil de pesto.
La salsa restant la servirem a part.
PER SABER-NE MÉS
És important que no excedir el temps de cocció del peix, per evitar que quedi sec.
Podem cuinar aquest plat amb diferents tipus de peix, com ara bonítol, bacoreta, melva o peix espasa.
Recepta, adaptada de bonítol amb verdures i pesto, de la Xef Carme Ruscalleda.
A Blanes, de la mongeta verda en diem banyons.
LA RECEPTA EN DOS MINUTSVIDEORECEPTA
RESULTAT A TAULA
Un plat senzill de cuina diària, saludable, lleuger i molt bo.
Montse i Júlia