Calet de Blanes a la sal

INGREDIENTS PER A 2 PERSONES

1 calet de 800 g o altre peix d'escata
1,5 kg  de sal gruixuda
Oli d'oliva verge extra
1 branca de romaní
1 branca de farigola
1 branca de julivert
1 tassa de cafè d'aigua mineral
2 fulles de llor

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Demanem a la peixateria el peix net.
Per fer aquesta recepta no s'ha d'escatar. 
Preescalfem el forn a 190 ºC, escalfor amb aire.
Posem dins del peix dues fulles de llor.
En un bol posem la sal, les herbes esmicolades i l'aigua.
Barregem amb les mans per humitejar la sal. 
En una plata de forn, posem una part de la barreja de sal a la base.
Posem el calet a sobre, amb grans d'all sencers a dins,  i el cobrim amb la resta de la sal.
Ha de quedar ben cobert, només pot sortir la cua. 
Ho posem al forn 24 minuts exactes.
Passat el temps indicat, el retirem del forn. 

Per servir-lo

Marquem el voltant del peix amb un ganivet i retirem la crosta de sal de la part superior.
Aquesta crosta sortirà com una tapadora.
Servim els filets de calet  amanits amb oli d'oliva.

PER SABER-NE MÉS 
El temps de cocció és de 15-20 minuts màxim per cada 500 g de peix. 1 kg 20-25 minuts, 2 kg 30-35 minuts. 2,5 kg 40 minuts. Si posem diverses peces, el temps no es multiplica. És molt important no sobrepassar el temps de cocció.
Si en fer la barreja de la sal substituïm l'aigua per 3 clares d'ou, millor.

 

LA RECEPTA EN UN MINUT 

Peix a la salVIDEORECEPTA

RESULTAT A TAULA
Una delícia per al paladar; es desfà a la boca. L'acompanyarem d'una amanida i un bon vi o cava. Aquest plat el podem fer amb llobarro, déntol, pagre o càntera. Sempre peix d'escata molt fresc.

Montse