INGREDIENTS
900 g de tonyina vermella
3 alvocats
1 llima
2 tomàquets
1 ceba de Figueres
Celiandre, opcional
Pebre negre mòlt
Sal
Tabasco verd, jalapeño
Oli d'oliva verge extra
Salsa Perrins
Wasabi
Unes fulles de canonge o ruca per guarnir
PREPARACIÓ
Escaldem els tomàquets 30 segons, els pelem, retirem les llavors, els tallem a daus petits i reservem.
Pelem la ceba, la tallem a daus petits i reservem.
Obrim els alvocats per la meitat, retirem els pinyols, els buidem amb una cullera i fem daus petits.
Ho posem en un bol amb el suc d'una llima.
Afegim al bol el tomàquet, la ceba i celiandre si ens agrada; n'hi posem al gust.
Amanim amb el pebre, la sal, el Tabasco verd i un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
Barregem, tastem el punt de sal i de picant.
Si cal, rectifiquem.
Preparem un motlle rodó, sense la base, i el posem a la safata on servirem el tàrtar.
Hi aboquem la barreja d'alvocat i anivellem amb una espàtula.
Tallem la tonyina a daus molt petits i la posem en un bol.
Amanim amb poca quantitat de llimona o llima.
Afegim oli d'oliva verge extra i sal.
Incorporem la salsa Perrins, pebre negre, wasabi i unes gotes de salsa de soja.
Tastem i, si cal, rectifiquem.
PER SABER-NE MÉS
Aquesta recepta és una de les que el Nandu Jubany va cuinar des de casa seva, durant el confinament.
És important que tastem cada una de les capes per donar-li el punt que ens agradi. Quan posem la llimona a la tonyina hem de ser prudents. El punt de cítric és molt bo, però sense emmascarar el gust de la tonyina.
LA RECEPTA EN UN MINUT
RESULTAT A TAULA
Tal com diu en Nandu, si feu aquest tàrtar, triomfareu!
Montse i Júlia