Suquet de panegals

 

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
8 serrans penegals de 200 g cadascun
5 alls
6 tomàquets madurs
Pebre vermell dolç, mitja cullerada de cafè
Oli d'oliva verge extra
Sal
3 o 4 llesquetes de pa 
25 g d'ametlles torrades

Per al brou
Els caps dels penegals
½ ceba
2 grans d'all
Un rajolí d'oli
750 ml d'aigua

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Per fer el brou
En una cassola posem oli, l'escalfem, afegim els caps dels penegals, la ceba tallada en 4 trossos i els alls.
Remenem i, quan el peix s'agafa al fons de la cassola, afegim l'aigua.
Deixem bullir uns 25 minuts.
Parem el foc i reservem calent.


Per fer el suquet
Rentem lleugerament el peix i l'eixuguem amb paper de cuina.
Pelem els tomàquets, els triturem i els reservem.
Posem oli en una cassola, l'escalfem, daurem els alls, el pa, retirem i reservem.
Afegim el pebre vermell i el tomàquet triturat.
Ho deixem coure lentament 20 o 30 minuts fins que quedi ben concentrat.
Afegim de tant en tant un cullerot de brou.
Un cop el sofregit fet, afegim el peix i el brou.
Ho deixem coure 10 minuts.
Preparem la picada amb el pa, els alls fregits i les ametlles.
Afegim la picada 5 minuts abans d'acabar.
Apaguem el foc i deixem reposar una estona.
Servim calent.


PER SABER-NE MÉS

Aquest tipus de suquets el cuinaven els pescadors amb el peix que es repartien al final de la jornada. Amb serrans penegals queda boníssim, el podem cuinar amb tota mena de peix.


VIDEORECEPTA
Suquet de panegals La recepta en 2 minuts

RESULTAT A TAULA

Un plat mariner, per sucar-hi pa i llepar-se els dits.

 

Montse i Júlia