Tàrtar de llampuga

INGREDIENTS 

900 g  de llampuga (castellà: dorado) 
3 alvocats
1 llima
2 tomàquets
1 ceba de Figueres 
Julivert
Pebre negre mòlt
Sal
Tabasco verd (jalapeño)
Oli d'oliva verge extra
Wasabi 
Unes fulles de canonge o ruca per guarnir

 PREPARACIÓ

Escaldem els tomàquets 30 segons, els pelem, retirem les llavors, els tallem a daus petits, els amanim amb oli i un punt de sal i reservem.
Pelem la ceba, la tallem a daus petits, l'amanim amb oli i un punt de sal i reservem.
Obrim els alvocats per la meitat, retirem els pinyols, els buidem amb una cullera i en fem daus petits. Els posem en un bol amb el suc d'una llima.
Afegim al bol el tomàquet i la ceba. 
Amanim amb el pebre i el Tabasco verd (és menys picant que l'altre Tabasco). Afegim un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
Barregem, tastem el punt de sal i de picant. Si cal, rectifiquem.

Preparem un motlle rodó sense la base i el posem a la safata on servirem el tàrtar. Hi aboquem la barreja d'alvocat i l'anivellem amb una espàtula.

Tallem la llampuga a daus molt petits. Si la tallem quan encara està congelada, ens anirà molt millor. Posem la llampuga en un bol.
Amanim amb una mica de llimona o llima (poca quantitat). 
Afegim l'oli d'oliva i la sal.
Incorporem el pebre negre, el wasabi i unes gotes de salsa de soja.
Tastem i rectifiquem, si cal. 

PER SABER-NE MÉS
Aquest és un tàrtar poc habitual. La llampuga és escassa i poc coneguda a la nostra costa. A les Illes balears és un peix molt apreciat. Aquest tàrtar està fet amb llampuga pescada per nosaltres.

RESULTAT A TAULA

Una delícia, un plat de luxe, brutal!

 

Montse i Júlia