INGREDIENTS
Peix
Porro
Pastanaga
Carabassó
Ceba tendra
Pebrot vermell i verd
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre
Vi blanc
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que ens preparin el peix a lloms i sense espina.
Rentem les verdures i les tallem a la Juliana.
Podem fer la papillota amb paper de forn, d'alumini o amb envàs de silicona.
Es prepara de la mateixa manera.
Escalfem el forn a 220 ºC, escalfor a dalt i a baix.
Tallem un tros de paper de forn a la mida.
Fem una base amb les verdures, les salpebrem i amanim amb oli.
Posem el peix amb la pell a sobre.
L'amanim amb oli i hi afegim un raig de vi blanc.
Ho emboliquem com si féssim un sobre i tanquem hermèticament.
Enfornem a 220 ºC, 10 minuts.
Retirem del forn, l'obrim amb compte i l'emplatem.
PER SABER-NE MÉS
La papillota és una de les tècniques més senzilles i fàcils. Dóna uns resultats excel·lents. La tècnica consisteix a cuinar els aliments embolicats hermèticament.
Amb l'escalfor, el vapor que es genera a l'interior de l'embolcall cou els aliments. La calor s'aplica a l'exterior dels paquets, de manera que l'aliment queda protegit de l'acció directa i es cou en els seus propis sucs.
VIDEORECEPTALa recepta en 1 minut
RESULTAT A TAULA
Un plat de peix ràpid, vistós, saludable i boníssim.
Montse i Júlia