INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
8 talls d'espet
Un bon grapat d'escopinyes
Musclos
4 grans d'all
Julivert picat
1 cullerada de farina
250 ml de vi blanc
Brou de peix suau
Oli d'oliva verge extra
Sal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem les escopinyes i les deixem amb aigua de mar o aigua amb un bon grapat de sal un parell d'hores.
Rentem els musclos, els posem en un cassó amb poca aigua, escalfem i, quan s'obrin, apaguem el foc i reservem.
Pelem i laminem els alls.
Piquem el julivert.
Posem oli en una cassola, posem els alls deixem que es facin sense daurar-se.
Seguidament, afegim la farina i la deixem uns segons.
Aboquem el vi i deixem que s'evapori.
Afegim una mica de brou en dues vegades, barrejant bé.
Ens ha de quedar un suquet espès.
Incorporem l'espet salpebrat i les escopinyes.
Sacsegem la cassola suaument.
Deixem coure 5 minuts amb la cassola tapada.
Si cal, afegim una mica de brou.
Acabem el plat amb el julivert picat i els musclos.
PER SABER-NE MÉS
És important que el peix sigui molt fresc. L'espet té una carn molt delicada, cal cuinar-lo amb cura per no fer-lo malbé. És millor sacsejar la cassola.
Si no tenim brou de peix, hi posem aigua mineral o l'aigua dels musclos rebaixada.
VIDEORECEPTALa recepta en 3 minuts
RESULTAT A TAULA
Una cassola de peix marinera, bona i molt senzilla de fer. Què vagi de gust!
Montse i Júlia