Aranya d'es cap negre a bordo

INGREDIENTS PER A 2 PERSONES 

1 aranya d'uns 600 g 
3 alls
3 branques de julivert
1 tomàquet o tomàquet triturat (100 g aprox)
1 ceba
600 g de patates 
Sal
Pebre negre mòlt
Oli d'oliva verge extra
500 ml de brou de peix (el preparem amb el cap i la cua de l'aranya)


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem i tallem l'aranya a rodanxes.  Compte amb les espines!  Millor que ens ho facin a la peixateria.
Amb el cap i la cua fem un brou

Per fer el brou

En una olla petita posem un raig d'oli, l'escalfem i hi afegim els caps, 1ceba tallada a trossos i un parell o 3 grans d'all.
Remenem, quan el peix comenci a agafar-se al fons de la cassola, afegim l'aigua i el julivert.
Bullim 25 minuts, parem el foc i el reservem.


Posem oli en una cassola i encenem el foc.
Afegim l'all sencer i el julivert picat, remenem un minut aprox. i  hi incorporem el tomàquet ratllat, el deixem 2 o 3 uns minuts .
Afegim les patates tallades  esquexades, barregem bé amb el sofregit i hi posem el peix al damunt. 
Afegim uns 500 ml del brou de peix, salpebrem  i ho deixem coure a  foc mitjà uns 20-25 minuts fins que les patates siguin cuites. 

Mentre, preparem una mica d'all i oli 

Per fer  l'allioli negat
En un morter posem un parell d'alls, la sal i ho piquem bé, afegim una mica d'oli, remenem i reservem.

Uns 5 minuts abans d'acabar la cocció, posem una mica de suc de la cassola en el morter, barregem i l'afegim a la cassola.


Ja ho tenim llest per servir. 

PER SABER-NE MÉS
Aquest és un plat típic que els pescadors feien a bord, ràpid de preparar, econòmic i molt complet per a atipar la tripulació.

RESULTAT A TAULA
Un suquet de peix mariner, tradicional, fàcil de fer i molt bo. Què vagi de gust

 

Montse i Júlia