Ventresca de bacoreta marinada al forn

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1,2 kg de ventresca de bacoreta 
1 llimona
4 grans d'all 
1 manat de julivert
Pebre vermell dolç
Pebre negre mòlt
Comí, opcional
Oli d'oliva verge extra
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem el peix i traiem les espines, rentem i eixuguem. També ens ho poden fer a la peixateria.
Piquem els alls i el julivert per separat i ho reservem.
Tallem la llimona per la meitat, escorrem el suc de mitja llimona. L'altra mitja la tallem a rodelles i reservem.
En una safata de forn, posem paper de forn. Posem el peix amb la pell a sota.
Afegim sal, pebre negre, pebre vermell, comí, escampem l'all picat, el julivert, amanim amb el suc de la mitja llimona i el deixem marinar 10 minuts.

Escalfem el forn a  195 ºC, amanim amb un bon raig d'oli i enfornem uns 15 minuts.

 PER SABER-NE MÉS
A la peixateria podem trobar bacoreta de moltes mides, des d'1 k fins a 20 k.  Si comprem peces petites, demanem que l'obrin per la meitat i retirin les espines. Nosaltres hem cuinat ventresca d'una peça que era molt gran.
Cada forn és diferent i el temps de cocció també depèn del gruix del peix. Anem controlant, hem de vigilar no coure massa el peix, per evitar que quedi sec.

RESULTAT A TAULA
Un plat de peix bo, econòmic, fàcil i ràpid de preparar.

Montse i Júlia